Våra språkrör

Våra språkrör

Under riksårsmötet 2016 valdes Hanna Lidström och Mårten Roslund till språkrör för Grön Ungdom. Språkrören fungerar som organisationens politiska ansikte utåt och företräder Grön Ungdom i olika sammanhang.

Hanna

E-mail: hanna.lidstrom@mp.se
Phone: 073-7166033

Grön Ungdom för kampen för global rättvisa. Idag är det jordens fattigaste som drabbas hårdast av klimatförändringar medan den rika delen av världen får tjäna pengar på att släppa ut.  Grön Ungdom tar fram och driver kraftfull klimatpolitik: det är att visa solidaritet även utanför Sveriges gränser.

När jag gick med i Grön Ungdom blev jag tagen på allvar och fick vara med och påverka politik på riktigt. Det är skitcoolt, och något jag vill försöka erbjuda så många som möjligt.

Mårten

E-mail: marten.roslund@mp.se
Phone: 070-4867766

Jag blev miljöpartist därför att jag kände hopp. I det gröna samhället vaknar slumrande orter till ljudet av bostadsbyggande och kulturscener. Caféer och blomstrande nattliv skapar helt nya jobbtillfällen, och snabbtågen gör det enkelt att pendla och resa. Miljöpartiets politik förbättrar människors vardag.

När Grön Ungdom värvar nya medlemmar på skolor och festivaler ger vi fler unga chansen att påverka sitt eget liv och sin framtid. Det är väldigt häftigt. Ju större vi blir, desto enklare kan vi forma ett Sverige med framtidstro för fler. Kom med!