Kommunikationspraktik under våren

Kommunikationspraktik hos Grön Ungdom

Grön Ungdom är Miljöpartiets ungdomsförbund. Vi kämpar för klimatet och medmänsklighet. Nu söker vi en praktikant som vill vara mitt i den politiska hetluften och jobba med kommunikationsinsatser inom något av områdena grafisk design eller sociala medier.

Praktikens utformning
I vår kommer vi att lansera vår kampanj om minoritetsfrågor och till det söker vi en praktikant som vill bidra till vårt kommunikationsarbete.

Praktik hos oss inleds alltid med en veckas gedigen introduktion samt en gemensam överenskommelse om tydliga ansvarsområden. Exakta arbetsuppgifter sätter vi tillsammans med dig utifrån din kompetens och det du söker att få erfarenhet av. Den här praktiktjänsten har fokus på något eller några av följande områden: grafisk design eller sociala medier. Vi erbjuder dig en dynamisk och utvecklande arbetsplats under en spännande period i svensk politik. Du får se en politisk organisation från insidan och vara med och utveckla och förstärka den. 

Du arbetar nära vår språkrör, men också med det övriga kansliet. Utrymme finns också att jobba med självständiga projekt. Det stora kommunikationsprojektet som pågår under våren är vår minoritetskampanj. Utöver det sker löpande arbete med hemsidan, sociala medier och grafiskt stoff till våra aktiviteter såsom riksårsmöte, utbildningar samt sommarläger. 

Meriter

Vi söker dig som utbildar dig inom kommunikation, grafisk design eller webb eller som är nyutexaminerad och söker erfarenheter till kommande arbetsliv. Det är positivt om du har kunskap eller erfarenhet av politisk kommunikation eller kommunikation om värderingar men det är inget krav. Erfarenhet av arbete med sociala medier och grafisk formgivning är meriterande. Du trivs med att samarbeta med andra samtidigt som du är bekväm med att fatta mindre beslut själv. Du är kreativ, självgående och lösningsorienterad.  

Villkor

Praktikperiod går att anpassa efter dina förutsättningar, men vi ser gärna att den utgör motsvarande en halv termin. Exakta start och slutdatum enligt överenskommelse. Grön Ungdoms kontor är på Miljöpartiets rikskansli vid Slussen i Stockholm. Vi tillämpar 35 h arbetsvecka. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning eller etnisk eller religiös tillhörighet. Du behöver inte vara medlem i Miljöpartiet eller Grön Ungdom men du delar självklart våra gröna värderingar.

Så ansöker du

Skicka personligt brev och CV till lucas@gronungdom.se
Sista ansökningsdag är 8 december, men vi kallar till intervjuer löpande så sök så snart som möjligt

Har du frågor om praktiken, kontakta kanslichef Lucas Henriksson på lucas@gronungdom.se eller 073-211 60 45

Vi ser fram emot din ansökan!