Grön Ungdom söker projektledare för valkommunikation

Grön Ungdom söker projektledare för valkommunikation

Grön Ungdom är Miljöpartiets ungdomsförbund. Vi kämpar för klimatet och för att välkomna flyktingar. Nu söker vi en självgående projektledare som vill jobba mitt i den politiska hetluften med att leda och samordna vår satsning mot unga väljare!

Unga väljare är en av den gröna rörelsens största och viktigaste målgrupper. Miljöpartiet har gett Grön Ungdom förtroendet att ansvara för att nå dem i valrörelsen. Vi vill förmedla en berättelse att vi är en kraft som löser vår tids stora politiska frågor och att vi kan skriva historia om vi kämpar tillsammans. Vi söker dig som vill förverkliga det med oss.

Tjänstens utformning
Vårt huvudbudskap i vår satsning mot unga väljare är att rösta grönt på valdagen. Vi riktar oss till unga som röstar för första eller andra gången, det vill säga åldersgruppen 18-26. Du ansvarar för att paketera budskapet till målgruppen och planerar och genomför våra kommunikationsinsatser runt det.

Just nu tar Grön Ungdom fram ett kampanjkoncept med grafiskt och fysiskt material som kommer vara hörnstenarna i vår valkampanj. Utifrån dessa arbetar du med att produktions- eller projektleda team inom medieproduktion samt  med spridning av satsningen i kanaler där unga är. Du samarbetar med produktionsbolag eller byrå.

Miljöpartiets kommunavdelningar finansierar satsningen för att vi ska nå ut till deras unga väljare. Därför kommer delar av spridningsarbetet ske med fokus på lokal och regional spridning. Du samordnar kontakten med avdelningarna och står även för uppföljning och utvärdering av satsningen att få unga att rösta grönt.

Du arbetar nära kanslichef och språkrör och trivs med att samarbeta med andra samtidigt som du är bekväm med att fatta stora beslut själv. Tjänsten förutsätter att du är självgående, lösningsorienterad och trivs att jobba i ett klimat med snabba förändringar och många bollar i luften.

Meriter
Vi söker dig som har:
– kvalificerad erfarenhet av digital kommunikation och marknadsföring
– kvalificerad erfarenhet av projektledning

– viss erfarenhet av att arbeta med kommunikation mot unga
– viss erfarenhet att beställa från tredje part, exempelvis byrå eller team inom medieproduktion

Det är även meriterande om du har:
– erfarenhet eller kunskap om politisk kommunikation eller kommunikation om värderingar
– erfarenhet av att arbeta med sociala medier och influencers

Villkor
Tjänsten är en projektanställning på heltid över valrörelsen med slut 21 september. Tillträde 1 mars eller enligt överenskommelse. Grön Ungdoms kontor är på Miljöpartiets rikskansli vid Slussen i Stockholm. Vi tillämpar 35 h arbetsvecka och 30 semesterdagar. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning eller etnisk eller religiös tillhörighet. Du behöver inte vara medlem i Miljöpartiet eller Grön Ungdom men du delar självklart våra gröna värderingar.

Så ansöker du
Vi gör en kompetensbaserad rekrytering med frågeformulär. Vi anonymiserar även ansökningarna innan vi går igenom dem.
1. Svara på frågorna i detta formulär. Besvara varje fråga med max 250 ord.
2. Skicka även ditt CV till sandra.fogelberg@mp.se
Vi vill inte ha personliga brev. Sista ansökningsdag är onsdag 6 december.

Har du frågor om tjänsten
Kontakta kanslichef Sandra Fogelberg på sandra.fogelberg@mp.se eller 070-43 83 245

Vi ser fram emot din ansökan!