Räkna med mig rapport

Räkna med mig rapport

Unga människor flyr till Sverige från krig och förtryck i hopp om ett bättre liv – unga från vår egen generation. Och vi är så lika. Vi vill alla bli kära, sommarjobba, gå på konsert och bo i vår första egna bostad. Vi är en stark generation. Tillsammans kan vi rädda klimatet och bygga ett rättvist samhälle.

Samtidigt växer sig rasismen starkare. Det finns de som vill att vi ska vara rädda för varandra och att vi ska oroa oss för vad som händer med det här samhället när människor kommer hit. Vi måste visa att vi är fler som står upp för medmänsklighet.

Vi unga har chansen att skriva historia. Grön Ungdom lovar att kämpa för att det inte ska spela någon roll om du kom hit igår eller föddes här – alla ska ha samma chans till ett bra liv. Vi ska bygga en medmänsklig generation.

Nu har Grön Ungdom även tagit fram en Räkna med mig rapport som pekar ut vilka hinder ensamkommande möter och lyfter möjliga vägar för att förbättra ensamkommandes situation. I rapporten berättar de ensamkommande själva om hur det är att etableras i Sverige, samt varför engagemanget av etablerade svenskar är så viktigt.

Läs Grön Ungdoms rapport om de ensamkommande barn och unga här.