Aktuellt / Är du vår kampanjambassadör?

Bli kampanjambassadör
för Grön Ungdom

Du kan vara med och göra skillnad

Den gröna rörelsen växer. Det kommande valet är avgörande för Sveriges klimat- och jämlikhetsarbete. Vill du vara med och leda arbetet med att engagera fler unga gröna? Då ska du bli kampanjsamordnare.

Vi söker dig som:
- Är mellan 18-28 år och är intresserad av att möta och engagera människor
- Kan lägga ca 2 tim/vecka på uppdraget som kampanjambassadör
- Kan delta på kampanjtillfällen under dagtid på vardagar. Det är bra om din huvudsakliga sysselsättning innebär flexibla tider (t ex studerande).
- Kan närvara på en två dagar lång utbildning helgen den 18-19 september 2021 i Stockholm.

Som kampanjambassadör representerar du Grön Ungdom samt ansvarar för att värva och engagera nya medlemmar. Grön Ungdoms medlemmar utgör grunden i kampen för ett mer grönt och rättvist samhälle, varför din roll som kampanjambassadör är särskilt viktig. Utan medlemmar, inget engagemang. Utan engagemang, ingen politisk förändring.

Det här får du
Som kampanjambassadör får du en unik möjlighet att påverka politiken och lära känna Grön Ungdom, både som organisation och mötesplats för alla som verkar inom förbundet.

Du får en grundlig introduktion till grön ideologi samt kunskap om Grön Ungdoms viktigaste politiska frågor: klimat- och miljö, migration, feminism och antirasism.

Du får även kunskap om de strategier för förändring och påverkan Grön Ungdom bygger sitt arbete på samt kunskap om medlemsvärvning och politiskt engagemang.

Förutsättningar
Du behöver inte vara expert på Grön Ungdom eller Miljöpartiets politik idag. Vi eftersträvar en mångfald av perspektiv och erfarenheter och det bör speglas även bland kampanjambassadörerna. Erfarenhet av ideellt engagemang och/eller medlemsvärvning av något slag är dock meriterande.

Du behöver inte vara medlem för att söka rollen som kampanjambassadör, men vi utgår från att du delar våra värderingar och blir medlem om du erbjuds uppdraget.

Grön Ungdom har anställda i Stockholm samt i Väst- och Sydsverige och aktiva styrelser på ett flertal orter. Ditt uppdrag som kampanjambassadör kommer skilja sig åt beroende på hur det ser ut där du bor. Rollen kan innefatta både att starta upp engagemang från grunden eller utveckla redan befintliga styrelsers påverkansarbete. Du får handledning av anställda på Grön Ungdom genom hela processen.

Praktisk information
Uppdraget löper terminsvis och inleds i september 2021. Ansökningsperioden till HT21 sker under sommaren och du anmäler ditt intresse genom att fylla i ansökningsformuläret längre ner.

Genom att anmäla intresse signar du upp dig för en termin (HT21), men vi ser gärna att du vill och kan fortsätta även under 2022.

Sista ansökningsdag är 22 augusti. Har du frågor om uppdraget? Kontakta Elon Wissing elon@gronungdom.se eller Alexander Franzén alexander@gronungdom.se