Aktuellt

Aktuellt

12 April 2021

Vi accepterar inte inhuman politik

Fler än 70 remissinstanser sågar migrationskommitténs förslag. Trots det väljer regeringen att lägga fram politik som kommer göra det svårare för människor på flykt att skapa sig en trygghet i Sverige. Ofattbart och fel, menar vi i Grön Ungdom.

07 April 2021

EU-kommissionen måste agera - skriv under för 1,5-gradersmålet

En miljon underskrifter. Om vi lyckas samla så många namn måste EU-kommissionen reagera. Stötta Fridays For Futures europeiska medborgarinitiativ (ECI) och skriv under du med!

26 March 2021

Grön Ungdom har ny look, men samma innehåll

I mars 2021 lanserade Grön Ungdom sin nya hemsida och grafiska profil. Säg hej till ett varmt, tydligt och självsäkert ungdomsförbund<3

18 March 2021

"V äger inte frågan om klassklyftor"

Grön solidaritet innebär att varje människa ska få både försöka och misslyckas. Det kräver att samhället erbjuder ett skyddsnät där ingen hamnar mellan stolarna. Det kräver en omfördelning av resurser, från den som har mycket till den som har lite, säger Aida Badeli när hon intervjuas av ETC.

16 March 2021

Vi måste chilla med kärnavfallet

Kärnkraftsindustrin försöker stressa fram ett beslut om slutförvaret, trots att många frågetecken kvarstår. Med hot om elbrist och driftstopp i kärnkraftverken vill man få ett snabbt beslut om något som ska vara i 100 000 år. Det är oansvarigt. Staten måste sätta ner foten, säger David Ling.

12 March 2021

Unga kvinnor dör - dags för regeringen att agera

”Om det finns en lösning för att utrota den tredje vanligaste cancerformen i Sverige, låt oss ta den”, skriver Aida Badeli och Katarina Folkeson och uppmanar regeringen att investera i unga kvinnors hälsa och framtid.

04 January 2021

GU Talks

Missa inte Grön Ungdoms digitala samtalsserie om aktuell politik.

07 December 2020

Grön Ungdom sågar migrationskommitténs förslag

Vi kommer aldrig acceptera en politik som splittrar familjer, försvårar möjligheten att etablera sig, ökar ojämlikheten och försämrar asylsökandes tillgång till grundläggande samhällsfunktioner

12 November 2020

Grön Ungdom om migrationspolitik

För oss gröna är det självklart: svensk migrationslagstiftning måste vara human och rättssäker. Här går vi igenom varför vi inte kan ställa oss bakom migrationskommitténs förslag till ny migrationspolitik.

10 March 2020

Vi måste säga nej till Preemraff - allt annat är hyckleri

Vi står inför mänsklighetens största kris någonsin. Politiker från alla läger har i flera år talat sig varma om klimatsatsningar – men det är nu det gäller. Varje investerad krona i den fossila industrin är en krona investerad i klimatkrisen. Det är dags att bekänna färg och avveckla oljebolagen, säger David Ling.