Aktuellt

Aktuellt

06 December 2021

Sossarna älskar gruvor, men samer då?

Gállok-området är mycket viktigt för renskötseln och den samiska kulturen, och där finns flera betydelsefulla natur- och kulturvärden – oavsett hur mycket Socialdemokraterna älskar gruvor. David Ling, Märta Stenevi m.fl. skriver om varför Gállok inte ska exploateras av gruvnäringen.

24 November 2021

Grön Ungdom stöttar Miljöpartiet - ingen blåbrun budget för ett grönt parti

Riksdagen släppte fram Sveriges första kvinnliga statsminister bara för att några timmar senare säga ja till M/KD/SD:s budgetförslag. Vi är både besvikna på Centerpartiet och oerhört stolta över Miljöpartiet som i och med detta lämnar regeringen.

17 November 2021

Sök tjänsten som verksamhetsutvecklare i Uppsala

Brinner du för ungas engagemang? Är du intresserad av politik och vill se Miljöpartiet växa inför nästa års riksdagsval? Då ska du söka jobbet som verksamhetsutvecklare senast 5 december!

02 November 2021

Sök tjänsten som verksamhetsutvecklare i Väst

Brinner du för ungas engagemang? Är du intresserad av politik och vill se Miljöpartiet växa inför nästa års riksdagsval? Då ska du söka jobbet som verksamhetsutvecklare senast 28 november!

28 October 2021

Klimatkrisens början - en rapport av Julius Rosenlund

Det är bråttom. Alla tänker på och pratar om klimatet. Men vad är det vi faktiskt gör och vad mer kan vi göra?

17 October 2021

Grön Ungdoms vinster på MP:s kongress

Den 15-17 oktober hölls Miljöpartiets digitala kongress, vilket resulterade i massa bra politik. Se vad Grön Ungdom är särskilt stolta över!

14 October 2021

Vi vann silver i Svenska Designpriset

Det är med stor glädje och stolthet som Grön Ungdom och Studio Signatur tar emot silvret i Svenska Designprisets tävling, kategori Identitet Redesign.

06 October 2021

Åk på Grön Ungdom Västs höstläger

Den 5-7 november anordnar Grön Ungdom Väst höstläger på Wendelsbergs folkhögskola i Mölnlycke. Det blir en fullspäckad helg som bjuder på aktiviteter och gött häng tillsammans med alla medlemmar i väst.

14 September 2021

Grön Ungdoms grafiska identitet nominerad till Svenska Designpriset

Vår nya grafiska profil togs fram för att stärka vår position som Sveriges roligaste, radikalaste och aktivaste ungdomsförbund. Förutom att lyckas med just detta har det fantastiska arbetet blivit nominerat i Svenska Designprisets kategori "Identitet Redesign".

09 September 2021

Planera valrörelse med Grön Ungdom Väst

Nu börjar valrörelsen – var med och påverka hur den ska se ut! Torsdag den 23 september håller Grön Ungdom Väst ett medlemsmöte där du ges chans att påverka valrörelsens innehåll i hela förbundet. Medlem? Kom dit!

03 September 2021

Käka pizza med Grön Ungdom Nyköping!

Onsdag 15 september är vi ett gäng som ses på Restaurang Milano kl 18 för att käka pizza och snacka politik. Wanna join? Kom dit!

02 September 2021

Valpepp i Linköping

Grön Ungdom Linköping hostar valträff med förbundssekreterare Lovisa Berglund på måndag 6 september kl 17:00. Kom dit och lär dig allt om en grön valrörelse!

19 August 2021

"Högern säger bara nej, mindre och stopp"

IPCC:s rapport bekräftar bara vad vi redan vet. Vi behöver inte fler rynkade pannor och bekymrade politiker – vi behöver ledarskap och en framtid vi kan tro på. Förslagen för att stoppa utsläppen finns redan. Men så länge högern fungerar som bromskloss så kommer vi aldrig lyckas ställa om, säger David Ling.

06 July 2021

Ansök till mentorskapsprogrammet för tjejer och icke-män

Succén fortsätter! Under hösten kan tjejer och icke-män i Grön Ungdom få en egen mentor som stöttar dig i din personliga och politiska utveckling. Vill du ta mer plats i partiet? Sök!

30 June 2021

Bli kampanjambassadör
för Grön Ungdom

Intresserad av politik och engagemang? Gillar du att träffa nya människor? Bli kampanjambassadör för Grön Ungdom! Sök uppdraget senast 22 augusti.

22 June 2021

C borde släppa marknadshyrorna

I måndags fälldes regeringen av V, M, KD och SD. Om talmansrundor inleds måste Centerpartiet släppa kravet på fri hyressättning i nyproduktion.

07 June 2021

Vi ska bli skogsägare.

Svensk skog skövlas när den egentligen borde stå orörd. Därför har vi startat en insamling. Vårt mål? Att köpa skog för att skydda den.

19 May 2021

Gå vår gröna grundkurs

22 juni lanseras GU Bas - en grundkurs i grön ideologi, grön syn på aktuell politik samt Miljöpartiets och Grön Ungdoms historia.

18 May 2021

Är du vår nya kommunikatör?

Grön Ungdom söker dig som vill jobba med kommunikation i Sveriges bästa ungdomsförbund i Sveriges roligaste projekt – valrörelsen 2022.

16 May 2021

Picknicka med GU Gotland 30 maj

Är du mellan 13-28 år, bor på Gotland och är nyfiken på Grön Ungdom? Intresserad av klimat, feminism eller politik och vill lära dig mer? Kom på picknick med oss!

14 May 2021

Dags att agera. Utrota livmoderhalscancer!

150 kvinnor dör varje år till följd av livmoderhalscancer. Många av dem är unga. HPV-vaccinet kan rädda liv. Det är dags för regionerna att prioritera unga kvinnors hälsa och erbjuda gratis HPV-vaccin.

12 May 2021

Prata politik & ideologi på GU Meets

Varannan tisdag kl 19:00 kan medlemmar över hela landet snacka politik och ideologi med varandra. Nyfiken på andra unga gröna? Varmt välkommen till GU Meets!

07 May 2021

10 skäl att stänga Bromma flygplats

Läs Grön Ungdoms 10 bästa argument till att stänga Bromma för gott.

03 May 2021

Sverige behöver öka invandringen - det är fakta

Nyligen presenterade L, KD, M och SD ett gemensamt migrationspolitiskt förslag som, om det blev verklighet, skulle få katastrofala konsekvenser för integrationen. Men problemet är större än så. Det blåbruna blocket försöker måla upp en bild av att det pågår en massinvandring till Sverige som snart leder till systemkollaps. Den sortens retorik är ren lögn och bidrar till att helt avhumanisera människor med annan etnisk tillhörighet än svensk.

28 April 2021

"Att stänga Bromma är bara början"

Regeringens besked om att stänga Bromma flygplats är välkommet. Men det räcker inte. Runt om i landet fortsätter staten och kommunerna att stödja flyget med skattemedel. Nu måste resten av flygets subventioner stoppas.

25 April 2021

Bor du i Uppsala och vill veta mer om Grön Ungdom?

Grön Ungdom Uppsala håller en uppstartsträff tisdag 27 april kl 16:30. Intresserad av att engagera dig i Grön Ungdom? Välkommen!

23 April 2021

GU Talks om sjukvård och New Public Management

Tisdag 27 april 19:00 snackar vi hälso- och sjukvård med Nicklas Attefjord (MP). Vad är New Public Management, och hur har det kunnat bli en så stor del av styrningen av den offentliga sjukvården?

12 April 2021

Vi accepterar inte inhuman politik

Fler än 70 remissinstanser sågar migrationskommitténs förslag. Trots det väljer regeringen att lägga fram politik som kommer göra det svårare för människor på flykt att skapa sig en trygghet i Sverige. Ofattbart och fel, menar vi i Grön Ungdom.

07 April 2021

EU-kommissionen måste agera - skriv under för 1,5-gradersmålet

En miljon underskrifter. Om vi lyckas samla så många namn måste EU-kommissionen reagera. Stötta Fridays For Futures europeiska medborgarinitiativ (ECI) och skriv under du med!

26 March 2021

Grön Ungdom har ny look, men samma innehåll

I mars 2021 lanserade Grön Ungdom sin nya hemsida och grafiska profil. Säg hej till ett varmt, tydligt och självsäkert ungdomsförbund<3

18 March 2021

"V äger inte frågan om klassklyftor"

Grön solidaritet innebär att varje människa ska få både försöka och misslyckas. Det kräver att samhället erbjuder ett skyddsnät där ingen hamnar mellan stolarna. Det kräver en omfördelning av resurser, från den som har mycket till den som har lite, säger Aida Badeli när hon intervjuas av ETC.

16 March 2021

Vi måste chilla med kärnavfallet

Kärnkraftsindustrin försöker stressa fram ett beslut om slutförvaret, trots att många frågetecken kvarstår. Med hot om elbrist och driftstopp i kärnkraftverken vill man få ett snabbt beslut om något som ska vara i 100 000 år. Det är oansvarigt. Staten måste sätta ner foten, säger David Ling.

12 March 2021

Unga kvinnor dör - dags för regeringen att agera

”Om det finns en lösning för att utrota den tredje vanligaste cancerformen i Sverige, låt oss ta den”, skriver Aida Badeli och Katarina Folkeson och uppmanar regeringen att investera i unga kvinnors hälsa och framtid.

04 January 2021

GU Talks

Missa inte Grön Ungdoms digitala samtalsserie om aktuell politik.

07 December 2020

Grön Ungdom sågar migrationskommitténs förslag

Vi kommer aldrig acceptera en politik som splittrar familjer, försvårar möjligheten att etablera sig, ökar ojämlikheten och försämrar asylsökandes tillgång till grundläggande samhällsfunktioner

12 November 2020

Grön Ungdom om migrationspolitik

För oss gröna är det självklart: svensk migrationslagstiftning måste vara human och rättssäker. Här går vi igenom varför vi inte kan ställa oss bakom migrationskommitténs förslag till ny migrationspolitik.

10 March 2020

Vi måste säga nej till Preemraff - allt annat är hyckleri

Vi står inför mänsklighetens största kris någonsin. Politiker från alla läger har i flera år talat sig varma om klimatsatsningar – men det är nu det gäller. Varje investerad krona i den fossila industrin är en krona investerad i klimatkrisen. Det är dags att bekänna färg och avveckla oljebolagen, säger David Ling.