Aktuellt / Festivalturné 2022

Åk på festival med Grön Ungdom

Valdagen närmar sig. Fram tills dess vill Grön Ungdom prata politik med så många första- och andragångsväljare som bara möjligt. Var finns man unga väljare? På festivaler, såklart!

Vi arrangerar därför en festivalturné, som innebär att vi finns på så många festivaler som möjligt under sommaren. Några av de inplanerade stoppen är bland annat:
Brännsbollsyran
Bayside Festival
Alive Festival
Storsjöyran
Fallens Dagar
Kalmar Stadsfest

Vi söker dig som vill åka på festivaler och prata politik mitt under brinnande valrörelse. Utöver att Grön Ungdom bekostar mat, resa och boende utgår ett arvode på 500 kr/dag.

Vem söker vi?
Vi söker dig som brinner för grön politik och som gärna pratar med nya människor. Du behöver inte vara någon politikexpert -- vi lär dig det du behöver veta. Det är däremot viktigt att du delar Miljöpartiets och Grön Ungdoms värderingar.

Vad erbjuder vi?
Ett roligt extrajobb där du får resa runt i Sverige med andra gröna och möta nya människor! Syftet är att värva medlemmar och prata politik. På de orter där vi är inne på festivalområdet får du gå på spelningar när tid finns.

Vad innebär uppdraget?
Uppdraget innebär att bemanna och pynta vår plats, ta med material till och från festivalen och ha så många samtal som möjligt. Enligt vår alkoholpolicy får du inte dricka alkohol när du representerar Grön Ungdom.

Att fylla i formuläret innebär att du anmäler ditt intresse för uppdraget. För att jobba på festivaler behöver du närvara på en utbildning i Stockholm helgen 21-22 maj. Grön Ungdom kommer kontakta dig efter sista anmälningsdag (9 maj) och fråga om du vill gå vidare i processen.