Aktuellt / Är du vår nya kommunikatör?

Är du vår nya kommunikatör?

Grön Ungdom är framtiden. Vi består av tusentals medlemmar som kämpar mot klimatkrisen och för rättvisa, organiserade i lokalavdelningar och distrikt runt om i Sverige. I arbetet med Grön Ungdoms kommunikation arbetar du nära både språkrör och resten av kansliet med att kommunicera komplexa frågor på ett sätt som engagerar vår målgrupp.

I rollen som kommunikatör arbetar du självständigt utifrån Grön Ungdoms övergripande kommunikationsplan. Du producerar och hanterar innehåll i sociala medier och är med i framtagandet av förbundets strategiska kommunikation inför valrörelsen 2022. Vi är en arbetsplats som är platt och prestigelös och du förväntas både ha kontakt med medlemmar och Miljöpartiets kommunikationsavdelning.

Du har stora möjligheter att själv påverka vad du ska göra och hur du lägger upp ditt arbete, i samråd med den politiska ledningen och anställda på kansliet. Vi tror att en arbetsplats i balans mellan självständigt driv utifrån tydliga mandat och en stark teamkänsla med gemensamma mål är den bästa arbetsplatsen.

Vi tror att du kommer trivas hos oss om du är en nyfiken person som gillar att arbeta kreativt i olika format, inte är rädd för att prova nya saker och vill växa inom olika delar av kommunikationsarbete. Att arbeta för Grön Ungdom ger dig en mångsidig erfarenhet av kommunikatörsrollen, med utrymme att själv forma och testa olika arbetssätt. Du får dessutom goda möjligheter att knyta värdefulla kontakter både inom förbundet och partiet.

Arbetsuppgifter:
• Produktion av film, bild och text till våra sociala medier samt i viss mån kommunikationsarbete i traditionella medier
• Övergripande ansvar för förbundets kommunikationskanaler inklusive hemsida
• Planera och producera våra större kommunikationsinsatser, i synnerhet valkampanjen
• Delta i planering och samordning av större event, med fokus på kampanj och kommunikation
• Hålla enklare utbildningar i digital kommunikation för våra medlemmar

Du kommer ingå i ett team som alltid försöker tänka större eller annorlunda kring kommunikation, och du kommer utöver listan ovan förväntas ta egna initiativ och prova nya saker i kommunikationen.

Krav:
• Erfarenhet av digital kommunikation, marknadsföring eller produktion
• Erfarenhet av Facebooks och Instagrams annonseringsverktyg
• Erfarenhet av produktion av rörligt material och bildmaterial
• Erfarenhet av engagemangsskapande kommunikation
• Erfarenhet av att arbeta i team
• Du måste inte vara medlem i Grön Ungdom eller Miljöpartiet, men du delar våra värderingar

Det är meriterande om du:
• Har en utbildning i digital kommunikation, marknadsföring, produktion eller annan för tjänsten relevant ämne
• Har erfarenhet av att arbeta i medlemsstyrd organisation, eller i civilsamhället i övrigt
• Har erfarenhet av att arbeta med sökordsoptimering

Vi eftersträvar mångfald på arbetsplatsen och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är på heltid och vi tillämpar 35 timmars arbetsvecka. Vi tillämpar reglerad arbetstid. Arbetstiden kan vara förlagd både på kvällar och helger, särskilt inför större händelser och nära inpå valet. Såklart är detta något vi kommer att ha god kommunikation kring.

Tjänsten är en visstidsanställning från 1 september 2021 till och med 30 september 2022. Vi är anslutna till arbetsgivaralliansen och tillämpar kollektivavtal för Ideella och Idéburna Organisationer.

Du arbetar på kansliet i Stockholm som Grön Ungdom riksorganisationen delar med Grön Ungdom i Stockholmsregionen och Gröna Studenter. Tjänsten har som huvudsakligt fokus att planera och genomföra valrörelsen 2022.

Skicka din ansökan, med CV och personligt brev och eventuell portfolio, till lovisa.berglund@mp.se. Ange “Ansökan kommunikatör” i ärenderaden.

Sista ansökningsdag 6:e juni. Intervjuprocessen kan inledas före sista ansökningsdag, så dröj inte med din ansökan.